A vállalkozásodnak az alapja az értékesítés. A honlapodnak pedig az a feladata, hogy terméket vagy szolgáltatást adjon el nyereséggel. Ha erre a te honlapod nem képes, akkor vajmi keveset ér. A Salesform egy értékesítést segítő, olyan szoftver, ami programozói tudás nélkül bármilyen motorral működő honlapba beépíthető. Rendelési automatizmussal segíti a vállalkozás működését. Ennek segítségével pedig jelentős bevételnövekedést érhetsz el. 

Ez a rendszer látszólag 2-3-4 landing oldal összekapcsolásából áll. A landing page oldal olyan, hogy nem tudsz elnavigálni róla, mert nincsenek rajta menüpontok. Ezek nagyon egyszerű honlapok, lehet, hogy egyszerűbb oldalak, mint ami most van neked. Nincs semmi, ami félre vigye a figyelmedet. Csak információt tudsz olvasni fentről lefelé.

Milyen automatizmusokra van szüksége egy vállalkozásnak?

  1. Megszerzési automatizmus: amely begyűjti az emberek elérhetőségeit—ez az első landing oldal. Itt felajánlasz egy ingyenes e-bookot, ingyenes videót, de cserébe az érdeklődő megadja az email címedet. 
  1. Aktiválási automatizmus: ez valójában a sales oldal. Itt történik az első vásárlás, ott van a vásárlás gomb. –Ennek az oldalnak nincs más dolga, csak eladja az ajánlatot, amit készítettél. 
  1. Pénzesítési automatizmus: Upsell oldal–ez az újravásárlásért felel. Mert a legnagyobb költség az, hogy az emberek megbízzanak benned. Hogy hajlandóak legyenek nálad vásárolni. Újra eladni neki sokkal egyszerűbb. Ennek az oldalnak az a dolga, hogy újra eladjon. Ennek az oldalnak nincs más dolga, csak eladja az ajánlatot, amit készítettél. Értékesítési oldal, ahol a Megveszem gomb a Salesform űrlapjához vezet.

De miért kell ilyen lépésekre szétszedni az értékesítést? 

Mert az újra eladás hozza a nagy profitot. Amikor valaki megvásárolta a neki tetsző termékedet, akkor átkerül az upsell-újraeladás oldalára, ahol szintén van egy vásárlás gomb, rákattint, már nem kell semmilyen adatát megadnia, nem kell bankkártyaadat, egyszerűen levonja a pénzt a számlájátról és fizet. Így épül fel az értékesítési folyamat online.

Salesform link

A Salesform által létrehozott speciális linket be tudod tenni a honlapodra, ki tudod tenni a Facebookra az Instagramra, a Youtube-ra, bárhol meg tudod osztani. A vásárlási linkre kattintva pedig azonnal meg tudják automatizáltan venni a termékedet, szolgáltatásodat. Csinálhatsz belőle QR kódot is, kiteheted a boltod kirakatába, beleteheted a szórólapodra, ráteheted a névjegykártyádra és azt beolvasva máris tudnak tőled vásárolni. A vásárlás után megkapják automatizáltan a számlát, tudnak bankkártyával fizetni, be tudod gyűjteni az emberek adatait, tudsz nekik utána e-mailt küldeni. Maga Salesform vezérli a teljes folyamatot.

Hogyan néz ki mindez, ha oktatást, digitális terméket, tanácsadást árulsz?

Ha tréner, tanácsadó vagy, akkor szintén egy egyszerű honlapra van szükséged, ahol elmondod ki vagy, kiknek tudsz segíteni, bemutatod, hogy mit fog megkapni. Kell egy vásárlás gomb, ami a Salesformból jön és meg tudja rendelni azt az ajánlatot. 

Lehet egy visszaszámláló is az oldalon, a sürgetés érzése miatt, hogy érezzék, hogy akármikor nem lehet ezt megvásárolni. És ide is kell egy rendelés gomb. A vásárló rákattint, ki tudja fizetni, megkapja a hozzáférést. 

Egy ilyen értékesítési rendszer sok-sok üzletkötővel ér fel. És ebből nem csak egyet építhetsz, hanem bármennyit.

Sokféle stratégia, sokféle automatizmus, vagy más néven termékfunnel létezik…

A háromlépéses funnel a klasszikus, ami szinte bármilyen termékre vagy szolgáltatásra jó. Van külön funnel Facebook hirdetésekre, van online kampányokra. Ha könyvet adnál el vagy fizikai terméket, arra is van, ha coach vagy, edző, tanácsadó vagy arra is van értékesítési stratégia, ha webinárokat adsz el, akkor arra a webinar funnel a tökéletes. Ha webáruházad van akkor kupon funnel a legjobb megoldás számodra. Minden vállalkozási típusra, és célra létezik megfelelő értékesítési rendszer. Mi is készítettünk már a Salesform használatával kiegészített weboldalt: Anandastudio.hu

Bankkártyás fizetés, számla kiállítása, szállítás, hírlevél küldés

A Salesform használatával bevezetheted a vállalkozásodba az online bankkártyás fizetést, hogy a vevő kényelmesen tudjon tőled vásárolni. Bevezetheted az egykattintásos fizetést, hogy ne kelljen már semmilyen adatot megadni újra, csak kattint a gombra és vásárol, vásárol. 

Megvalósítod az ismétlődő fizetést, amikor az ember egyszer megadja az adatát és te minden hónapban, automatikusan le tudod vonni a kártyájáról a pénzt.

A sikeres fizetés után pedig automatikusan ki tudod neki küldeni neki a számlát, nem neked kell unalmasan gépelni az adatokat a számlázóprogramba. 

Fizetés után a digitális terméket azonnal odaadhatod, ha pedig fizikai a terméked, akkor kiszervezheted egy logisztikai cégnek, aki csomagolja és 1-2 nap alatt kiszállítja a vevődnek. Ilyen logisztikai cég pl. a Webshippy.

A vevőid adatai automatikusan átkerülnek a hírlevél küldő rendszerednek, a CRM rendszerednek. Lementhetők Excel táblázatba, így minden adat nálad van.

A jövő….

A vállalkozások jövője a digitalizáció, ahhoz, hogy korlátlanul tudj növekedni, rendelési automatizmusokra van szükség. Ehhez elengedhetetlen az online bankkártyás fizetés, és a hozzá kapcsolódó automatizmusok bevezetése a vállalkozásodba. A Salesform ezt kínálja számodra.

Különleges ajánlat!

Egy online kurzusban abban támogatlak, hogy miként valósítsd meg az Online ötleteidet. A kurzushoz örökös hozzáférést kapsz!

Forrás: Salesform.hu

A kép forrása: Freepik.hu

Olvasd el az Online fizetési módokról szóló cikkünket is.