Van saját terméked, amit el szeretnél adni? Vagy szellemi termékedet árulnád–könyvedet, tanácsadásodat, tanfolyamodat? Netán egy nagyker termékeinek értékesítésben szeretnél jutalék fejében részt venni? Ha webshop létrehozása a célod, akkor nézzük milyen lehetőségek kínálkoznak:

Alapvetően három opciód van: 

  • Egyedileg fejlesztett webáruház—egy fejlesztőt (fejlesztőcsapatot) kérsz fel az elkészítésére—ez több milliós tétel is lehet a sok ráfordított idő miatt.
  • Vagy az ingyenes WordPress rendszert használod a szintén ingyenes WooCommerce bővítménnyel.
  • Bérelsz egy webshopot, amit havidíjért karban tartanak, fejlesztenek a számodra, de itt a lehetőségeid is korlátozottak. 

WordPressen futó weboldaladat könnyen webáruházzá lehet alakítani a WooCommerce bővítmény hozzákapcsolásával. Ez a megoldás az egyedi fejlesztésnél olcsóbb, egyszeri költsége van, és a fejlesztéshez is könnyebben találsz szakembert: mi  is szívesen segítünk, lásd például referenciaként ezt a honlapunkat

Ha még ennél is egyszerűbb, olcsóbb megoldást szeretnél, akkor a bérelt webáruház a kínálkozó lehetőség számodra, aminek elkészítésében szintén számíthatsz a támogatásunkra. A bérelt webáruházról is hamarosan lesz egy blogbejegyzés itt az blogunkban.

Miért jó a WordPress+WooCommerce párost használod?

A WordPress a legtöbbet használt weboldal motor, keretrendszer. Számtalan előnyének egyike, hogy magyar nyelven is ért.  Ha laikus vagy, akkor is könnyedén meg tudsz tanulni tájékozódni WordPress kezelőfelületén belül, mert minden roppant ésszerűen van kitalálva, összerakva. A WordPresshez számtalan bővítmény társítható, tölthető le. Ezek egyike a WooCommerce, amely képes arra, hogy 500- 1000 terméket kezeljen. Gyakorlatilag bármit értékesíthetsz, fizikai termékeket, tanfolyamokat és jutalékos termékeket is. Tekintsd meg egy nemrégiben átadott honlapunkat, amit WordPress-szel  és Woocommerce bővítménnyel készítettünk.

Számlázás, fizetés, kiszállítás

Vállalkozóként biztosan ismered valamelyik számlázóprogramot, a leggyakrabban használtak a Billingo-t és a Számlázz.hu. Mindkét programnak van WordPress bővítménye, amik pár kattintással összeköthetők a webáruházaddal.

A vevők nagy része a kártyás fizetési módot részesíti előnyben. Egyszerű, gyors és praktikus. A WooCommerce-hez hozzá lehet kapcsolni a legnépszerűbb kártyás fizetési rendszereket: Simple Pay, Barion.

A webshop létrehozása során a termékek kiszállítása is nagy feladat. A WooCommerse webshopodat szállító céggel is tudod integrálni. A Csomagpont bővítmény pedig lehetőséget ad arra, hogy a GLS vagy DPD futárszolgálat csomagpontra (pl: Postapontra, PickPackpontra)  szállítsa a terméket.

A WooCommerce bővítmény SEO szempontból is jó választás

Az is nagyszerű a WooCommerceben hogy a WordPresstől kiváló “seózhatóságot” örökölt. A vásárlói szokásokat tekintve az emberek általában nem konkrét termékekre, hanem termékcsoportokra keresnek rá. Pl: ha túrázáshoz keresel kerékpárt, akkor a legritkább esetben írod be azt, hogy „Csepel Traction 100 női”, hanem inkább így kezded el keresni: „női túrakerékpár”. Egy terméket bizonyos tulajdonságai mentén többféleképpen kategorizálhatsz.

A SEO bővítmények (Yoast seo, SEOPress, RankMath) konkrétan súgnak neked: mit kell még hogy beállíts, és hogyan írd meg a termékleíró szövegedet. 

Ha egy termékednek több variánsát is árulod, vagy egy terméket többféle kiszerelésben, darabszámban árulsz, akkor elég egyszer felvinned a webáruházba a terméket. 

A WooCommerce lehetőséget ad arra is, hogy a vásárlók véleményt írjanak a termékről, továbbá hasonló terméket is fel tud ajánlani a rendszer a vásárlónak, így növekedhet a kosárértéked.

Tényleg ingyenes a WooCommerce?

Az alapfunkciókat az ingyenes verzióban is megtalálod. Egy induló webshopot az ingyenes verzió is ki tud szolgálni. Később, ha extra funkciókra van szükséged, akkor vagy egyedi fejlesztés a megoldás, , vagy további fizetős bővítmények kellenek, amelyeknek egyszeri díjuk van. Ha költséghatékonyan szeretnél webáruházat létrehozni akkor a WordPress+WooCommerce a legjobb választás számodra. A kivitelezésben segítünk neked.  Lásd korábbi ügyfeleink hogyan vélekedtek rólunk. link

És még valamire készülj fel!!!

A webshop létrehozása kipipálva, de! ne lepődj meg, hogy nem lesznek automatikusan eladásaid—ha az emberek nem szereznek tudomást rólad és a boltodról. Tartalékolj erőforrásokat arra, hogy a kész webshopot népszerűsítsd marketingstratégia kialakításával: közösségi média hirdetésekkel, szövegírással, a fogyasztói igények feltárásával, kulcsszókutatással. Ha ebben segítséget szeretnél, akkor keress minket

Különleges ajánlat!

Egy online kurzusban abban támogatlak, hogy miként valósítsd meg az Online ötleteidet. A kurzushoz örökös hozzáférést kapsz!