Szeretnéd a terméked, vagy a szolgáltatásod értékesíteni—szeretnél online is jelen lenni. Vállalkozás alapítása előtt vagy után sokan gondolkodnak így manapság.

Jó néhányan abban a hiszemben vannak, hogy elég a magán vagy üzleti facebook profiljukon hírül adni, reklámozni a szolgáltatásukat, terméküket….csak részben van igazuk.

Bizonyára Te is hallottál már olyanról, hogy a Facebook letiltott valakit—(mert az apró betűs szerződési feltételek valamelyik pontjával nem volt tisztában.) Ezt megtehetik, hiszen a profilod nem a tiéd, nem a sajátod, hanem az övék.

Megjelenés az online térben—saját platformon

Ha olyan online felületet szeretnél, ami csak a tiéd, akkor tárhelyre, domain névre és saját weboldalra van szükséged. A tárhely bérlés a domain regisztráció éves díjat megúszod 1-2 havi kávéra költött összegből. Ez nem egy tetemes tétel. Kérj tanácsot, olvass véleményeket az egyes tárhely szolgáltatókról. Mi a tarhely.eu -t ajánljuk neked!

Mit gondolj végig már az elején…

A honlap gondolata tehát érlelődik benned…és nézegeted mások, a konkurenciád honlapjait. Ez kezdésnek kitűnő! Javaslom, hogy a neked tetsző honlapok url-jeit, (webcímeit) gyűjtsd össze egy Excel táblázatban és írd oda magadnak egy másik oszlopban megjegyzésnek, hogy ez a weboldal miért tetszik neked. A színei miatt, a szerkezeti felépítése miatt, stb. –így tervezd a kinézetet. A weboldalt kivitelező szakembernek is jó támpontot adhat az ötletgyűjteményed.

Vállalkozás online bemutatása a szövegek segítségével

Amikor van erre ihleted, amikor benne vagy a flow-ban, akkor kezdj hozzá a honlapodon megjelenő tartalom összeírásához. Csak abban a spontán sorrendben, ahogy kipattan a fejedből. Ezeket a tartalmakat már egyszerűbb lesz összeszervezni a menüpontok alá, lesz egy tartalomhalmaz, amivel lehet dolgozni.

Gondold át azt is, hogy a termékedet, szolgálatatásodat kiknek szeretnéd eladni. A weboldalon és a weboldaladat támogató közösségi média csatornáidon sokkal könnyebb lesz a kommunikációd, ha pontosan tudod, hogy kik a célcsoportod. Kiknek akarsz szolgáltatni, kiknek akarsz eladni.

Szükséges téged, mint a vállalkozás vezetőjét is bemutatni, illetve lehetőséged van a kollégákat is.

És itt jön a kérdés! Van-e jó képed hozzá? —-Olvasd el ezt a blogbejegyzésünket: Képek használata: saját kép vagy ingyenes kép

Vagy írj és segítünk neked jó képet készíttetni, kapcsolatban állunk fotográfussal és stylisttal is. Hiszen nem elég jónak lenned, jónak is kell látszódnod.

Kép forrása: Photo by krakenimages on Unsplash