Ha csak teheted, egyedi képeket használj. A bemutatkozó oldaladon mindenképpen. A látogatók szeretik tudni, hogy kit kell a honlap mögé képzelniük, kinek az írását olvassák. Ingyenes kép ebben az esetben nem is jöhet szóba.

Amikor kötelező a saját fotó

Ha a szolgáltatásodat kínálod, akkor kötelező az egyedi, saját, jó minőségi fotó. Amelynek színben, stílusban harmonizálnia kell a weboldalad színeivel. Profi fotós és stílus tanácsadó segítségével tökéletes eredményt kaphatsz. Ebben mi is tudunk neked segíteni, kérjük írj a ugyfelszolgalat@kellegyhonlap.hu e-mail címre.

A szakterületedtől függően változó lehet, hogy tudsz e saját, fotót használni, vagy sem. A mai okostelefonokkal is nagyon jó minőségű képeket készíthetsz. Ha a munkád, vagy a témád olyan jellegű, akkor a képernyőmentéseidből is tudsz egyedi fotókat készíteni. De ha nincs erre lehetőséged, akkor a számtalan ingyenes képet kínáló oldal van a segítségedre.

Ha az adott oldal engedi, hogy szerkeszd a letöltött képeket, akkor egy kis szöveg ráírással, egyéb grafikai műveletekkel egyedivé tudod tenni. A képek szerkesztéséhez kiváló ingyenesen használható eszköz pl. a Canva.

Ingyenes kép–lelőhelyek

Freepik.com—ezen az oldalon ingyenes képek és fizetősek is találhatóak. Valamint képekre és vektorgrafikákra is tudsz keresni. Napi 5 képet le tudsz tölteni regisztráció nélkül is. A keresőszavakat angol nyelven írd be, magyarul nem ért ez az oldal.

A másik kedvencem a Pixabay.com. Ez az oldal nem kér regisztrációt és szintén lehet illusztrációkat, vektorképeket, fotókat is beállítani a szűrőben. Napi limitje nincs. Magyarul is beírhatod, amire keresni szeretnél.

A Pexels.com oldal szintén tud magyarul. Fotókat, videókat tölthetsz le ingyenesen. Minden esetben felajánlja, hogy mondj köszönetet a kép készítőjének, és írj véleményt, ami nem kötelező. Minden kép szabadon módosítható, szerkeszthető.

Pxhere.com Fotókra kereshetsz rá számtalan népszerű témákban. Regisztrációhoz kötött addig nem tudsz letölteni semmit, amíg nem jelentkeztél be.

Az Unplash.com oldalon belül gyűjtőoldalak vannak, pl. természet, emberek, építkezés, divat, film stb Ez hasznos lehet akkor ha csak adott témához keresel képeket. Angolul elérhető.

És még több tucatnyi hasonló oldal létezik, amiket a „free pictures” keresésre biztosan meg fogsz találni.

Hogyan kell jó szöveget írni és mellé tenni a kiválasztott képet? Itt kapsz választ a kérdésedre: A weboldal szövegírás fajtái, a jó weboldal szövegezés ismérvei—hamarosan publikáljuk.

Ebben a cikkünkben arról olvashatsz, hogy mi mindenre tudod használni a weboldaladat!

Kép forrása: Freepik.com