Oké, nem kell elmondani… de az első pozitív dolog, amit nálam a karantén hozott, hogy nem költök most olyan sokat. Vagyis feleslegesen. Nem is feleslegesen, hanem átalakult a költésem.

  • Én a legtöbb pénzt most az étkezésre szánom, nem mintha ezelőtt nem így lett volna, de ugye 4 főt naponta megetetni, nem piskóta.
  • Nálunk lecsökkent az üzemanyagra való költés is, sőt most az ára is lentebb ment, így külön öröm.
  • Mi minden héten elmentünk kávézni akár 3-4 alkalommal is. Na ez megmaradt! Talán nem ennyiszer, de az új kávézási szokásunk, hogy beülünk az autóba, visszük magunkkal a kis kávés bödönünket, beállunk a benzinkútra és telitöltik kávéval. Majd beülünk a kocsiba és korzózunk… jó kis móka!
  • A heti egyszeri piacozásomnál a kávés pasinál, a mobilkávézónál is lehörpintek egy cappuccinot.
  • A rezsi ugye adott, hisz’ most mindenki itthon van. Mindenki itt mos kezet, főzés, néha egy kis fűtés, ez meg az. De nem nagy tétel.

Úgyhogy a kiadás tekintetében nálunk sokkal kedvezőbb a helyzet. A bevétel pedig átalakult, hiszen szerencsés helyzetben vagyok. Bár nekem ugyanúgy kell az adót fizetnem, de a bevételem is megmaradt. Inkább átalakultak a feladatok.

Mivel a vállalkozásaitokat próbáljátok az online térbe áthúzni, így sokatoknak eszetekbe jutok. Ezért rendkívül hálás vagyok. 🙏

Sőt, beindult a videós biznisz is többeteknél. Sőt, jeleztétek, hogy igény lenne egy Instant Instagram online videós tanfolyamra is. 😀 Még a végén beadom a derekam…

Sok-sok telefon érkezik csak egy kérdés, egy tanács okán és nagyon szívesen válaszolok a felmerült kérdésekre!

Én is feltennék most egy kérdést: Nálatok is kevesebb a költés?🙂

Photo by Josh Appel on Unsplash