Amikor elkezdtem a közösségi média menedzser képzést, akkor szinte az elsők között hangzott el ez a mondat:

„NE HASONLÍTSD MAGAD MÁSOKHOZ!”

Mire is gondolok itt? És hogy jön ez most ide?

Karantén story: amikor tudatosult bennem, hogy most itt aztán nem lesz mocorgás, gyerekek itthon, munka itthon, pasi itthon a nap 24 órájában, akkor elkezdtem nézni más online szakembereket, hogyan is kommunikálnak, miről írnak a közösségi média felületeken.

  • Láttam, mindenki felvette a kesztyűt, elöntötték jobbnál jobb tanácsokkal az idővonalukat, máris új tanfolyamokkal rukkoltak elő, mindenki lazán átlibbent az élő online kurzusok világába.
  • Láttam, ahogy élőben bejelentkeznek és magabiztosan tolják a nagy igazságot!

Van egy csaj, akik követek (online tanácsadó). Nagyon szeretem, amit csinál. Sokat tanulok tőle. Gyereke is van, meg férje, meg vállalkozása és mégis tudja csinálni. Lazán átszervezte az életét. Szerintem egyébként UFO a csaj… 😄

Én meg? Csak gyötörtem magam, hogy nekem ez most miért nem megy ilyen könnyedén? Most meg mi a gond? Rástresszeltem eléggé, hogy ha nem haladok én is, mint ők, akkor itt biza nem lesz bevétel és akkor jajj nekem! Na és akkor felcsendült bennem a fent említett MONDAT! „NE HASONLÍTSD MAGAD MÁSOKHOZ”

  • Nem kell nagy gurukhoz vagy egész egyszerűen másokhoz hasonlítani magunkat.
  • Ha neked nem megy olyan könnyen az online átállás, akkor sincs baj. Vagy, ha egyáltalán nem, akkor kérj segítséget. Vagy hagyd a francba és pihenj… 😉

Hozok egy jógás példát:

Lehet, hogy már a városban minden jógatanár átállt az online jógaórákra és még te sehogy sem állsz. Úgy látod, neki olyan könnyen megy. Hidd el, nem így van! Mindenkinek nehéz az első, a második, sőt lehet, hogy a harmadik online óra is! Úgyhogy szerintem annyi a lényeg, hogy „CSAK CSINÁLD!” úgy, ahogy neked megfelelő, a te tempódban, a te körülményeidhez igazodva!