Miért is jó a reszponzív weboldal, azaz a mobilbarát (mobil friedly) honlap? Ma már szinte követelmény ennek a feltételnek megfelelni, hiszen a mobiltelefonok használata olyannyira beleivódott az életünkbe, mint a reggeli, ebéd, vacsora…

Nézzünk néhány tényt a reszponzív weboldalakkal kapcsolatban:

  • 2018-as kutatási eredmények szerint az okostelefonnal rendelkezők 92 százaléka internetezik az eszközön. Ez mára elképzelhető, hogy még durvább szám!!!
  • A mobiltelefonnal rendelkezők legalább 70 %-a a következő funkciókat használja az eszközén: internetes keresés, közösségi oldalak, e-mailezés, írásos vagy videós chatelés.

Elképzelhető, hogy hamarosan felváltják a hagyományos telefonbeszélgetést is ezek a funkciók. Csak nézzünk magunkba, őszintén!

Tegye fel a kezét, aki többször hív embereket telefonon, mint hogy írna nekik egy üzenetet!

Kíváncsi lennék, mennyi kezet látnék. Valószínűleg elég keveset!

Ha már ez a kütyü örökké a kezünk ügyében van, így a közösségi média is elsődlegesen ezeken a készülékeken a leglátogatottabbak. Az már alapvetően nem kérdés, hogy egy vállalkozásnak, üzletnek kutya kötelessége fent lenni valamelyik platformon.

Ha pedig van weboldalunk és azt meg is osztjuk a közösségi oldalunkon, akkor nem kell magyaráznom, milyen illúzióromboló egy átláthatatlan, apróbetűs, kesze-kusza weboldal.

Ma már az internetezők legnagyobb része a mobiltelefonját használja keresésre. A Google van olyan rendes és átvizsgálja nekünk a weboldalunkat egy MOBILBARÁT TESZT-tel.

Katt ide és nézd meg a Te weboldalad reszponzív avagy mobilbarát-e?

https://search.google.com/test/mobile-friendly?hl=hu

Ha velem csináltatod meg a weboldaladat, akkor alapvetően reszponzív szemlélettel építem meg a honlapodat. Természetesen lehet szó, akár régi honlap reszponzívvá tételéről is, ez megbeszélés kérdése!

Nézd meg az oldalamat, ahol a reszponzív weboldalakról is szó van!

Reszponzív weboldal készítése KATT!

kell egy honlap - weboldal készítés logó