A héten volt kettő olyan online konzultációm, ahol friss és leendő vállalkozók szeretnének „szinte” teljesen kizárólag online vállalkozást felépíteni.

  • Minden konzultáció előtt bekérem az ügyfelektől a vállalkozásukkal kapcsolatos gondolataikat és elképzelésüket. Csak szimplán írják le, miről szól a vállalkozásuk, milyen termékeik szolgáltatásaik vannak és mit szeretnének vele elérni és kinek szeretnének szolgáltatni és eladni.
  • Ha esetleg van már online felületük, akkor azokat is bekérem és megnézem.
  • Fontos és mindig elmondom, hogy én nem kritizálok soha semmit és senkit, tehát ha valaki a Facebook üzleti oldalához egy éve nem nyúlt hozzá, én akkor is szeretném látni.
  • Ezután én átnézem az anyagot és kidolgozom a javaslataimat. Ez szolgál a konzultáció alapjául.

De ebben a posztban egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet:

Az online vállalkozás működtetése és hosszútávú fenntartása nem lehetséges, hogy az illető, a Vállalkozó nem mozdul ki otthonról és nem jár el közösségbe.

Mire gondolok:

  1. Üzleti találkozók: ahol olyan vállalkozók ( vállalkozó jelöltek) vannak, akikkel szuper üzleti kapcsolatot lehet kialakítani. Azt hogy ezt hogy kell elképzelni, arról majd egy másik posztban írok.
  2. Járj sportolni: lehetőleg olyan helyre is, ahol mások is vannak, hiszen jó lehetőség a kötetlen beszélgetésekre. (Hogy ne legyél sok ilyen esetben? Erről is írok majd…)
  3. Menj piacra: amúgy is nagy divat a piacozás, még egészséges ételeket is tudsz venni, sőt a helyi termelőket tudod támogatni. Mi mindig kávézunk és akkor egyszer csak tuti ott terem egy ismerős is. De akár vásárlás közben is mindez ugye előfordul.
  4. Ha van valami rendezvény a városban, akkor menj el és úgyis találsz valakit, akivel lehet pár szót váltani.
  5. Stb.

Ugye érted? Ahhoz, hogy egy online vagy bármilyen vállalkozás beinduljon, Neked kell megtenned az első lépést.

Úgyhogy, amikor megkérdezi az ügyfél: „Hogy lesz nekem ügyfelem?” Akkor azt mondom:”Úgy, hogy kimozdulsz!”😉 Minden csak ezután kezdődik…

Kép forrása: trendalelke.hu